"gulaikawah" -rempah dari cetusan Qolbi, resepi dari adunan Aqli..-

rempah dari cetusan Qolbi, resepi dari adunan Aqli..
Selamat Datang..Mulakan membaca dengan بِسْمِ اﷲِالرَّحْمٰنِ الرَّحِيْم -Segala tulisan dalam blog ini adalah hasil dari pandangan dan pemikiran saya semata-mata. Segala kerosakan atau gangguan emosi semasa melayari blog ini adalah tanggungjawab pihak pembaca sendiri..Terima Kasih

IKLAN

NOTA

EPL

                   

LA LIGA

                   

MARI BERSAMA AMBO..

LAMAN ILMU

YM AMBO

KELAB AMBO..

Categories


Semak je depan rumah..Tunggu masa nak tebas..


Adik aku dok check rumah baru..

Alhamdulillah..Post ini ditulis di tangga rumah sewa baru di Taman Dato Ibrahim, Marang..Kat situ je line broadband laju..Kira ok la rumah baru ni..Cuma dapur dan laman dia kecik sikit berbanding rumah lama..Kadar sewa pun sama je dengan rumah lama kat Seremban..

Esok pulak aku akan hadiri mesyuarat di Sekolah baru aku..Kira pertama kali la aku bertugas di sekolah baru esok. Macam2 perasaan ada..Macam guru baru posting pun ada, macam naik pangkat pun ada, macam kena denda pun ada..hahaha..Apapun aku hepi bab balik kampung..Hanya 3 jam drive berbanding dengan 8 jam semasa berada di Seremban.Ada can balik tiap2 minggu kat kampung.Kasi muak orang kampung tengok muka aku..Hahaha..

Jarak rumah baru ngan sekolah agak jauh sedikit..15 min drive..Tapi kira ok la sebab pagi2 boleh layan panorama pantai sepanjang perjalanan ke sekolah..Tengahari boleh singgah solat kat Masjid Tuan Guru haji Hadi kat Rusila..Masjid tu dalam 5 minit perjalanan dari rumah aku..Jiran sebelah rumah pun sangat ramah dan baik..Dia yang banyak tolong pasal cari rumah sewa ni..

Lepas mesyuarat esok aku akan bertolak ke Seremban..Nak angkut barang sebab semua barang masih ada kat rumah lama..Pastu lusa terus balik Marang..Malam tu terus balik kelantan antar budak2 yang aku bawak teman angkat barang..Keesokan harinya terus datang balik Marang ngan Family..kira secara rasmi la tu dok kat rumah baru..Nampak macam penat je xtvt aku cuti kali ni..Habis,bila nak study?peksa lagi seminggu....emmm...

Hahahaahah..Pastinya tiada nama BB atau SR..yang ada hanya NIck Chan..Yang ni confirm punya list..

Pemain Kelantan 2011

Penjaga Gol:

Khairul Fahmi Che Mat
Mohd Shahrizan Ismail
Judtanna Eh Put

Pertahanan:

S.Subramaniam
Farisham Ismail
Rizal Fahmi Rosid
Daudsu Jamaludin
Zairul Fitree Ishak
Zamri Ramli
Mohamad Abdul Aziz Ismail (Baru)
Wan Rohaimi Wan Ismail (Baru)
Nicholas Chan (Baru)

Tengah:

Mohd Badri Radzi
Shakir Shaari
Khairan Eroza Razali
Wan Zaman Mustapha
Zulyusri Che Harun
S. Chanturu
Solehin Kanasian Abdullah (Baru)
Nurul Azwan Roya (Baru)
Danial Fadly Abdullah (Baru)
Khairan Ezuan Razali (Baru)

Serangan:

Norshahrul Idlan Talaha
Ramzul Zahini Adnan
Nidzad Ayub
Khalid Jamlus (Kontrak Enam Bulan) (Baru)

Pemain Piala Presiden (Latihan dengan skuad Liga Super)

Mohd Aris Zaidi
Mohd Izuan Salahudin
Shafiq Haikal
Faiz Suhaimi
Nik Shahrul Azim

Senarai Persahabatan Penuh :

15 Disember : Kelantan mln Gabungan Empat Kelab Jajahan (PBJ Kota Bharu, Machang, Tumpat, Bachok)
- Padang Penjara, Pengkalan Chepa.

17 Disember : Kelantan mln Gabungan Empat Kelab Liga KAFA (Ismailian, Yusri P.Putih, Tualang, Hospital KB)
- Padang Maju, Ketereh.

19 Disember : Kelantan mln Samut Songkhla (Thai)
- Stadium Sultan Muhamad Ke-IV, Kota Bharu.
- 8.45 Malam

21 Disember : Kelantan mln Army Force (Thai)
- Stadium Sultan Muhamad Ke-IV, Kota Bharu.
- 8.45 Malam

22 Disember : Cambodia Club (Kemboja)
- Stadium Sultan Muhamad Ke-IV, Kota Bharu.
- 8.45 Malam

24 Disember : Kuala Lumpur mln Kelantan
- Stadium MBPJ, Selangor.
- 8.45 Malam

27 Disember : Harimau Muda mln Kelantan
- Stadium MBPJ, Selangor.
- 8.45 Malam

29 Disember : Felda United mln Kelantan
- Stadium MBPJ, Selangor.
- 8.45 Malam

31 Disember : Harimau Muda mln Kelantan
- Stadium MBPJ, Selangor.
- 8.45 Malam


Dan kejutannya ialah info yang boleh dipercayai mengatakan 2 pemain terbaik di Malaysia masakini sedang atau akan dibawa ke Kelantan sedikit masa lagi...!!Tunggu!

Kredit to RedFC News


Al-fatihah..Luangkan sedikit masa untuk sama2 sedekahkan al-fatihah buat sahabat kita Mohd Raanorsyam @ Pakdo,seorang ahli Kelate.net dan penyokong setia Red Warriors yang terlibat dalam kemalangan di Pagoh pagi tadi..

Mengikut maklumat rakan-rakan KDN yang berada di hospital Batu Pahat, jenazah akan di bawa pulang ke Kelantan pada malam ini jam 9 malam.

Aku rasa amat terkejut..Arwah memang seorang yang ceria dan mudah mesra dengan orang..gurau sendanya masih lagi terlekat didalam wall di FB rakan2 membuatkan aku rasa kehilangan yang amat sangt walaupun tidak terlalu rapat..Semoga Rohnya dicucuri rahmat..

LIGA SUPER 2012

Gomo Kelate Gomo!

Gomo Kelate Gomo!

WAL 'ASR

PENGUNJUNG

MARI KECEK KIRO..

SAING-SAING AMBO..