"gulaikawah" -rempah dari cetusan Qolbi, resepi dari adunan Aqli..-

rempah dari cetusan Qolbi, resepi dari adunan Aqli..
Selamat Datang..Mulakan membaca dengan بِسْمِ اﷲِالرَّحْمٰنِ الرَّحِيْم -Segala tulisan dalam blog ini adalah hasil dari pandangan dan pemikiran saya semata-mata. Segala kerosakan atau gangguan emosi semasa melayari blog ini adalah tanggungjawab pihak pembaca sendiri..Terima Kasih

IKLAN

NOTA

EPL

                   

LA LIGA

                   

MARI BERSAMA AMBO..

LAMAN ILMU

YM AMBO

KELAB AMBO..

Categories



Raya dah dekat..mybe 26hb pas semayang jumaat terus balik kg..x sabar rasanya.Tahun ni x tahu la balik ngan sape.harap suhaimi blh temankan..boring sorang2.tambah2 kalau jalan jem..

Tahun ni x buat persiapan pun..bz pasal benda lain..Baju raya pun x beli.beli biskut je bawak balik kat family..Apapun, pas raya ni pasti makin banyk keje..keje sek,keje majlis..pasal majlis,saya cerita kemudian la..

Raya ke 4 ni Kelate.net(KDN) wat majlis hari raya kat hotel juita inn..x sabar woo nak jumpa warga kdn yang lain..kali terakhir jumpa pun kat family Day PD hari tu..Kali ni mesti meriah punya..Tapi majlis tu kena pakai baju melayu..Baju raya x buat taun ni..bantai je la baju taun lepas..hahaha

sambungan...

ni cerita kawan baik saya lagi..tapi bukan mengumpat.dah mintak kebenaran nak tulis pasal dia.Dalam bulan puasa ni dia selalu ikut saya gi terawih.Tapi malam ni tak.Gi KL la cuti2 ni.Yang bestnya,dia suruh antar kat komuter.Orang ramai kat komuter time hari jumaat macam ni.Beratur sampai luar stesen.Saya gi letak dia belakang skali.Nak letak depan nanti orang marah pulak.Saya terus balik.Baru je saya start enjin keta,dia tel..ngan berlagaknya dia cakap "hahahha,aku dah ada kat dalam komuter.Aku redah je.Orang bagi jalan kat aku dulu"..saya gelak je.Nak cakap apa lagi..Hahahaha.

Nak balik raya ni dia nak tumpang.memang slau kami balik sama-sama.tapi saya kena balik lambat kali ni.ada kelas kat UKM.dia x nak tggu.dia beli tiket 25hb.padahal cuti 26hb.hahaha.Pandai cari jalan nak balik awal.Tgk la apa dia kelentong bos.

Apa2 pun,selamat berjaya buat kawan saya yang punyai nama yang paling panjang ni, Wan Mohd Suhaimi Bin Wan Mohd Zawil Abidin..seorang buta mata,tetapi tidak hatinya,insan yang rasa dirinya tidak perlukan banyak pertolongan dari sape2..selagi dia mampu buat,dia akan usahakan..tahniah..anda mentor kepada murid-murid cacat penglihatan SKPK Seremban..Andalah hero mereka..didiklah mereka menjadi insan berani dan tabah seperti anda..


Assalamualaikum..Ni kawan baik saya.Muda lagi.masih bujang..Dia spesel skit..Mula2 jumpa dia saya pun pelik.semua blh buat..main komputer,main sms,baca paper,buat surat,buat kertas kerja,jadi imam solat,baca tahlil,keluar duit kat atm,naik komuter pergi KL(tiap2 minggu)..pendek kata semua dia blh buat la..Respek betul.Yang terbaru pulak, dah pandai masak!Dengar pulak cerita dah jadi pengerusi sebuah pertubuhan di Negeri sembilan( PERTIS)..Ntah apa lagi dia buat pasni..Saya tunggu dan lihat je..
Kalau bab cakap,bagi kat dia je..macam wakil rakyat..jelas,lantang,bernas dan yakin.Cuma x la pandai menipu..Baca doa lagi la..panjang berjela..siap dengan bahasa melayu.Lagi satu,dia ni garang..kalau dia jalan,orang halang jalan dia,kena la orang tu..hahahaha..Ramai yang lari ke tepi bila tengok dia datang.Kadang-kadang, saya pun takut.
Lupa nak bagitau,dia ni asal Kelantan..tapi umur 9 tahun dah gi belajar kat Johor.Sorang2..Sampai masuk sekolah menengah pun kat Johor..Yang bestnya, naik bas sorang2 dari Johor ke Kelantan!tak kira siang ke,malam ke,dia tak kisah..janji balik kampung katanya.Sekarang balik kampung ngan keteapi..sorang2 gak..Pahtu dia masuk maktab.Cikgu2 dia marah suruh masuk Universiti.Dia pandai,bijak,berwawasan.Tapi dia nak jugak masuk maktab.Dia masuk Maktab kat Cheras.Pastu tahun 2006 dia posting kat sekolah saya..masa tu la saya kenal dia.Mula2 cakap,sebijik macam orang johor cakap.Bila saya bagitahu saya asal kel,terus dia tukar loghat kelantan.Dia tumpang rumah saya beberapa bulan.Hari pertama kat rumah saya,dia dah kenal semua tempat.tak payah tunjuk pun.
Sekarang ni dia dok kat asrama sek.Sorang2.Bilik dia lengkap ngan dapur,peti ais,katil,mesin basuh(sek punya),cerek,laptop,broadband,TV,Radio dan macam2 lagi.Alat2 dia pelik..timbang berat dia pelik,jam dia pelik,pendek kata semua pelik la..hahaha.Sekarang dah ada kereta.Proton Wira.ada kat kampung.Bagi ayah dia pakai.Kira banyak duit gak dia ni.Ada bisnes kecil2..
bersambung...

LIGA SUPER 2012

Gomo Kelate Gomo!

Gomo Kelate Gomo!

WAL 'ASR

PENGUNJUNG

MARI KECEK KIRO..

SAING-SAING AMBO..