"gulaikawah" -rempah dari cetusan Qolbi, resepi dari adunan Aqli..-

rempah dari cetusan Qolbi, resepi dari adunan Aqli..
Selamat Datang..Mulakan membaca dengan بِسْمِ اﷲِالرَّحْمٰنِ الرَّحِيْم -Segala tulisan dalam blog ini adalah hasil dari pandangan dan pemikiran saya semata-mata. Segala kerosakan atau gangguan emosi semasa melayari blog ini adalah tanggungjawab pihak pembaca sendiri..Terima Kasih

IKLAN

NOTA

EPL

                   

LA LIGA

                   

MARI BERSAMA AMBO..

LAMAN ILMU

YM AMBO

KELAB AMBO..

Categories

Petikan dari coretan ahli KDN..

PETUALANG-PETUALANG besar yang menetapkan kekalahan Kelantan kepada KL Plus….

Petualang 1 : Lt. Kol. (B) Haji Kamaruddin Haji Sakhari

Jawatan : Match Comissioner (M.C) perlawanan Kelantan Vs KL Plus pada 3 Jan 2009.

Sifatnya : Seorang yang teramat sombong & tidak disukai ramai. Nak tahu detail, tanyalah orang-orang yang rapat dengan FAM.

Laporannya : Mengatakan tuan rumah gagal menyediakan venue yang sesuai untuk perlawanan tersebut. Beliau banyak highlight tentang garisan (line) padang tidak dibuat dan jika line dibuat, perlawanan boleh dilangsungkan pada hari tersebut. Masalah padang becak & ditakungi air langsung tidak diberi keutamaan di dalam laporannya.

Petualang no. 2 : Dato Haji Che Mat Jusoh

Jawatan : Pengerusi Jawatankuasa Pertandingan FAM

Menjadi pengerusi untuk kuncu-kuncunya menjatuhkan hukuman pancung kepada Kelantan. Dengan menetapkan result Kelantan 0 vs KL Plus 3. Mata 3 juga secara automatik direntak & diserahkan secara tak bertamadun kepada KL Plus. Hinggakan semua players, coach & pihak pengurusan KL Plus TERKEJUT ::censored:: menerima rezeki yang tidak halal ini.

Petualang maha berkuasa : Dato Azzuddin Ahmad

Jawatan : Setiausaha Agong FAM

Fungsinya : Kuasa vetonya menjadikan konspirasi kekalahan Kelantan terlaksana.

Sikapnya : Begitu sombong, angkuh, tak berperikemanusiaan, mengamalkan undang-undang tentera zaman Jepun @ ala Hitler di dalam pentadbirannya, tidak friendly & tidak mesra hinggakan beliau mencipta rekod sebagai SU AGONG FAM yang paling dibenci oleh Para SPONSOR, ahli gabungan, kawan, lawan, AFC dan yang paling besar sekali Presiden FAM sendiri.

### Sesungguhnya :

Fakta sebenar 1 : Kerja-kerja menyiapkan padang SSM4 tidak boleh dijalankan semenjak 1 Januari 2009 lagi kerana masalah BAH kali ke 2 melanda seluruh negeri Kelantan. Hujan turun mencurah-curah hinggakan langsung tiada ruang untuk pekerja-pekerja SSM4 untuk bekerja memesin rumput dan menyiapkan garisan (line). Hinggakan hari perlawanan, adalah kemuncak hujan turun mencurah-curah, ibarat seperti banjir besar akan berlaku. Hujan turun non-stop dari pukul 3 pagi hinggalah keesokan hari 4 Januari 2009. Rumput terpaksa juga dimesin pada hari perlawanan & line tidak dibuat kerana padang teruk becak dengan air. Jika buat line, sia-sia sahaja kerana line tidak akan lekat dengan keadaan tersebut.

Fakta sebenar 2: Difahamkan pasukan KL Plus juga tidak mahu bermain pada malam tersebut kerana masalah padang yang teruk dipenuhi air. Jika bermain juga, maka padang akan menjadi sawah padi dan dikuatiri ramai players kedua-dua pasukan akan tercedera (injured). Buat apa kita nak bergelumang dalam lumpur, players pun tak dapat menunjukan aksi yang sebenar & para penonton juga bosan apabila disajikan aksi bolasepak ala polo air. Silap-silap pergaduhan berlaku di antara kedua-dua pasukan akibat suasana padang yang memberi peluang players bermain kasar.

Fakta sebenar 3: Suasana akan menjadi lebih baik dan murni apabila kedua-dua pasukan dimainkan semula pada masa hadapan. KL Plus pun dah setuju 150% untuk bermain semula. Pelbagai spekulasi ditimbulkan bagi menetapkan hari penundaan perlawanan. Mula-mula kata pada malam 4 hb Jan 2009. Lepas tu, FAM beri arahan supaya dilangsungkan pada tarikh yang akan ditentukan sendiri oleh FAM. Berita tersebut langsung tidak mengganggu gugat kedua-dua pasukan. Mereka menerimanya dengan reda. Hinggalah, PETUALANG NO. 1 menghantar laporannya dan dipersetujui & direstui oleh PETUALANG yang lebih BRUTAL pada suatu mesyuarat konspirasi terbesar pada abad ini. Kita menerima satu keputusan yang sememangnya MEMBUNUH harapan & jiwa raga kita yang bersifat manusia. Kita diberi TKO dengan kekalahan yang tak bermaruah. Ohhh... sadisnya.

Fakta sebenar 4: Kenapalah keputusan yang kontraversi & tak populis ini dibuat kepada team Kelantan. Sesungguhnya bermula pada bulan Oktober 2008 lagi, team Kelantan lah diberi publisiti oleh pihak wartawan kerana pasukan yang terawal menyiapkan team. Kita tiada masalah gaji tertunggak, malah tahun ini mengambil langkah lebih berani mengikat beberapa orang STAR dalam team. Walaupun pada masa itu Kelantan masih lagi di dalam kelompok pasukan yang bakal beraksi dalam Liga Perdana. Menyiapkan pasukan dari segenap segi samada dari segi latihan, moral, kebajikan & sedang berusaha menjadikan pasukan pertama dalam Malaysia menjalankan kerja-kerja amal bersama masyarakat. Perkara-perkara ini langsung tidak dibuat oleh pasukan lain semenjak zaman Piala Malaya lagi. Kenapa perkara contoh macam ini langsung tidak diiktiraf oleh FAM???? Dengan mudah menjatuhkan hukuman MATI kepada Kelantan.

Fakta sebenar 5: Sekiranya keputusan ::censored:: ini tidak dibuat oleh FAM. Sepatutnya FAM boleh berbangga jika membuat keputusan agar perlawanan ini ditangguh sahaja kerana sesungguhnya para penyokong akan datang beramai-ramai memenuhi setiap ruang stadium, ini akan menguntungkan pasukan kerana dana dapat dicipta. FAM juga dapat keuntungan daripada Levi perlawanan tersebut. Malah tiada wujud lagi team yang tiada dana bagi menguruskan pasukan. Kelantan sekarang sedang melangkah keluar dari kepompong pasukan miskin yang seringkali gagal melunaskan gaji pemain. Adakah FAM tidak suka dengan perkembangan ini????

Fakta sebenar 6: Selagi nama-nama PETUALANG di atas masih berada di dalam pentadbiran FAM... MALAYSIA akan mundur di dalam kancah bolasepak. Pentadbiran yang tak PRO dan suka mencetus kontraversi daripada membuahkan kejayaan. Lepas ni jangan mimpilah nak mewujudkan Liga yang ada kelas macam EPL. Pentadbiran dalaman FAM pun yang kucar-kacir. Sekejap tegas dan sekejap tidak tegas. Yang mana sekutunya, maka keputusannya al-maklumlah akan menjadi tidak tegas. Yang mana rasa ada kepentingan baginya, keputusannya akan menjadi lembut... TAPI kalau mana-mana team yang dibencinya... MAKA keputusannya adalah ZALIM......

#RUMUSAN nya......

UNDUR lah secara terhormat Wahai.....

Lt. Kol. (B) Haji Kamaruddin Haji Sakhari....
Dato Haji Che Mat Jusoh
Dato Azzuddin Ahmad

ANDA adalah PEROSAK No. 1 Bolasepak NEGARA....

1 comments

  1. Anonymous  

    I like use viagra, but this no good in my life, so viagra no good.

Post a Comment

LIGA SUPER 2012

Gomo Kelate Gomo!

Gomo Kelate Gomo!

WAL 'ASR

PENGUNJUNG

MARI KECEK KIRO..

SAING-SAING AMBO..