"gulaikawah" -rempah dari cetusan Qolbi, resepi dari adunan Aqli..-

rempah dari cetusan Qolbi, resepi dari adunan Aqli..
Selamat Datang..Mulakan membaca dengan بِسْمِ اﷲِالرَّحْمٰنِ الرَّحِيْم -Segala tulisan dalam blog ini adalah hasil dari pandangan dan pemikiran saya semata-mata. Segala kerosakan atau gangguan emosi semasa melayari blog ini adalah tanggungjawab pihak pembaca sendiri..Terima Kasih

IKLAN

NOTA

EPL

                   

LA LIGA

                   

MARI BERSAMA AMBO..

LAMAN ILMU

YM AMBO

KELAB AMBO..

Categories

Kelantan 1-1 Selangor
(selangor menang penentuan sepakan penalti 4-1)

Walaupun sedikit kecewa tapi aku rasa amat berpuashati dengan corak permainan pasukan kelantan semalam!Cuma nasib sahaja tidak menyebelahi kelantan..Tahniah kepada seluruh pasukan kelantan samada pemain dan pengurusan!Tahniah dan terima kasih!Kalau pasukan kelantan terus mempamerkan permainan seperti ini,tidak mustahil Liga Super dan Piala Malaysia milik kita!Rasanya tidak perlu ulasan pasal perlawanan semalam kerana sudah ada ulasan siaran langsung dalam TV..lagipun separuh dari peminat bolasepak kelantan berada di stadium semalam..hahahaha

Kepada seluruh penyokong pasukan kelantan yang hadir semalam,anda memang terbaik dan layak untuk berada bersama2 dalam sejarah bolasepak kelantan!Seawal jam 1 tengahari,sudah ada ribuan penyokong kelantan berada di setiap ceruk Bukit Jalil!Tahniah!Ayuh rakan2 ku,marilah kita gegarkan stadium pada setiap perlawanan pasukan kelantan selepas ini!Jangan berputus asa untuk berikan sokongan!Pastikan Liga Super dan Piala Malaysia milik kita!

Antara yang menarik semalam:

1. Gelagat penyokong kelantan memakai pakaian ala hawaii..hahahahah
2. Pihak media x blh salahkan penyokong kelantan macam biasa,sebab penyokong selangor pun baling mercun..siap baling flare sekali!
3. Pemain selangor gaduh sama sendiri dalam padang( Khairul anuar ngan Surendran)
4. Aksi pegawai media terlompat2 bila serpihan mercun masuk bajunya..hahahah..apa la korang..sian dia..
5. Aksi panas luar stadium bila penyokong selangor keluar selepas selesai upacara penyampaian piala!
6. Aksi lagi panas di pintu keluar kawasan parking stadium!entah berapa orang la yang koma!x de keje betul la diorang ni..
7. Aksi kereta peronda polis driff untuk kejar penyokong yang menggila kat luar!
8. Aksi 4 orang bisu yang datang tengok bola semalam..3 kel 1 selangor..ok je diorang..
9. Kami kena halau kat SB suruh balik segera..bodoh betul!mcamana nak balik kalau dah tersumbat kat pinti keluar!
10. Ramai yang x sembahyang maghrib semalam..( rasanya ini kategori x menarik kan?)


9 comments

  1. GombakRock  

    salam brader baduk,,
    semlm saya nak masuk parking je 4 kali tawaf bukit jalil...asal nak masuk parking je polis suro jalan... jalan punya jalan dah masuk highway...dahla tak solat maghrib lagi...

    akhirnya berenti kat star tasik selatan maghrib kat surau pastu naik star ke bukit jalil... senang cerita...

    selama tgk final tak penah la ramai camni sekali!!tahniah buat penyoong Kelantan dan Selangor!!! rupa2 nya maseh ada yang sayang dgn bolasepak tempatan...

  2. nesloais  

    hok sek2 musafir (dtg drp luar Klang Valley or drp Kelantan) buleh lah kalau tak solat maghrib tapi kena jamak lah.. muehehee.. tp sek2 KL ni xkan tinggal jugak kot..

  3. GombakRock  

    mengikut pengalaman saya surau di bukit jalil tidak dapt menampungi kehendak bersolat penonton yang ramai...kena tambah sekurang-kurangnya lagi 2...tapi alangkan masa "Islam Hadhari" pon tak ditambah...kena tunggu Pakatan memerintah kot...hehe

  4. gulaikawah  

    saya dan beberapa orang lagi solat kat luar je..hampar bendera je..

  5. GombakRock  

    saya ternampak di buletin utama tadi penyokong solat berhamparkan bendera...mungkin brader baduk masuk tv tadi..haha

    saya juga pernah solat berhamparkan bendera di bukit jalil masa semi-final Piala AFF 2005 Malaysia vs Indonesia...

  6. nesloais  

    betul tu mlm semalam ada keluar setengah saat dalam berita tv3 penonton tgh solat di sekitar luar stadium.. takdak alasan utk tinggalkan solat 5 waktu sehari semalam...

  7. awesulong  

    buat stadium kapasiti 100 ribu boleh tapi nak buat surau yg kapasiti 20 orang pun xboleh...tak semestinya orang yang pergi stadium taknak sembahyang....

  8. gulaikawah  

    silap tu awesulong..surau bnyk kat stadium bukit jalil..yang menjadi maslahnya orang itu sendiri..kat depan LRT ada,kat dalam stadium ada,kat luar sebelah sana ada,kat atas bukit ada,dalam stadium hoki ada..banyak..dan merata tempat lagi boleh solat..adakah perlukan surau yang berkapet saje untuk solat?

  9. SangKunang  

    yo lo tu boh baduk..
    kawe sedih male tu.
    buke sedih sebab kaloh.
    sedih sebab rama masuk awal x semaye be..
    hok mari jauh dari kb nu kito pehe laa bulih wak jamok qasar. tp hok duk kl, slangor ni. saing kawe sdiri pun dok wak jugok. ajok smaye rama2 hampa bedero dekat pagar tu pun malah lagi. cemar katonyo.. huhuhu, bakpolaa...islam x oyak pun suruh smaye atah kapet.
    mungkin sebab tu rezeki juara kito ditarik Allah.

Post a Comment

LIGA SUPER 2012

Gomo Kelate Gomo!

Gomo Kelate Gomo!

WAL 'ASR

PENGUNJUNG

MARI KECEK KIRO..

SAING-SAING AMBO..