"gulaikawah" -rempah dari cetusan Qolbi, resepi dari adunan Aqli..-

rempah dari cetusan Qolbi, resepi dari adunan Aqli..
Selamat Datang..Mulakan membaca dengan بِسْمِ اﷲِالرَّحْمٰنِ الرَّحِيْم -Segala tulisan dalam blog ini adalah hasil dari pandangan dan pemikiran saya semata-mata. Segala kerosakan atau gangguan emosi semasa melayari blog ini adalah tanggungjawab pihak pembaca sendiri..Terima Kasih

IKLAN

NOTA

EPL

                   

LA LIGA

                   

MARI BERSAMA AMBO..

LAMAN ILMU

YM AMBO

KELAB AMBO..

Categories



Satu lagi sejarah terlakar tahun ini!GOMO KELATE GOMO!

Sesuatu yang indah dan tidak mampu untuk diluahkan oleh kata-kata!Jika selama ini aku beberapa kali menyaksikan perlawanan akhir Piala malaysia, tetapi bukan negeri aku sendiri!Kali ini peluang aku melibatkan diri dalam sejarah terbuka luas!InsyaAllah jika tiada aral, aku pasti akan menghadirkan diri ke Bukit Jalil nanti!Pasal game tadi, x perlu aku ulas sebab semua blh lihat dalam TV kan?hahahaah..


Doa Tok Guru mengiringi penyokong dari Kuala Lumpur-Sumber kelate.net

Dan malam ini aku nak cerita sedikit pasal penyokong Perlis malam ni. Lu penyokong Perlis yang buat hal kat stadium tu nak marah, aku peduli apa? Hati aku panas ngan LU orang yang x bertamadun!Aku panas jugak kat FRU!Aku panas jugak kat Polis!Aku hangin gak dekat FAM kalau buat x tahu pasal ni!

Lihat la Dunia! Macamana orang dok cakap penyokong Kelantan jahat,ganas!Tapi malam ni korang tengok sendirikan orang yang x leh terima kekalahan?hahahaah..Bangang!Yang baling mercun memang dah nampak dalam TV..Yang dok baling bata,pecahkan cermin bas, pecahkan semua cermin kete yang ada plat Kel apa kes? Walhal masa kat KB hari tu x de pun penyokong kel buat hal ngan penyokong Perlis. Sejarah pun memang x de fan kelantan buat hal ngan penyokong Perlis!

LAIN KALI JANGAN CAKAP RAKYAT ORANG JAHAT KALAU RAKYAT KITA PUN X BERTAMADUN!

Gambar akibat perbuatan segelintir penyokong x bertamadun PERLIS!


Lempar bata, sembunyi tangan..Dasar penakut dan x bermoral!Yang herannya macamana batu bata blh bawak masuk stadium?Jawab Shahidan woi!


Asal nampak kete penyokong kelantan je diorang baling..Ada yang sanggup sembunyi dalam sawah semata2 nak balin fan kelantan..x de batu punya orang!


No plat kelantan semua jadi mangsa..bangang!






Nak tunggu respon dari FAM dan Shahidan!



9 comments

  1. GombakRock  

    salam,
    tahniah brader baduk diatas kejayaan kelantan melayakkan diri ke final piala malaysia!!pasukan saya dah tersungkur kat KT minggu lepas T_T.. huhu...
    saya harapkan ganu vs klate final nanti..baru ar bukit jalil bergegar nanti!!tapi dah rezeki N9...harap2 penyokong n9 juga turun utk penuhkan bukit jalil...
    saya mungkin akan ke bukit jalil... sebab dah janji dgn member budak klate...ape2 hal pon tahniah!

    p.s:harap polis amek tindakan tegas terhadap musibat yg baling mercun kena player kelantan dan kpd mereka yg didakwa merosakkan kenderaan penyokong kelantan... nampaknya masalah mercun dikalangan penyokong bolasepak malaysia ni tak setel lagi...

  2. gulaikawah  

    Terima kasih bro..lama x nampak..
    Itu masalhya..Lagipun yang terkena musibah adalah ahli kelate.net yang bersusah payah nak membersihkan imej penyokong kelantan yang tercalar teruk suatu masa dulu..bila dah terkena,MUNGKIN menyebabkan mereka jadi tawar hati..

  3. SangKunang  

    salam abe baduk tu..

    amboi... cepat dio wat post baru teh..
    siap nge wallpaper final doh tu..
    kemah2 !

  4. gulaikawah  

    hahahaah..semangat dooh serro..hahahahha

  5. SangKunang  

    ambo baru tgk gamba keganase sep perlih..
    nate gilo..
    ni laa wajah sebenar penyangak bolasepak malaysia...

    lihatlah malaysia.
    satu ketika satu malaysia memandang kelate sbg pengganas.
    loni tgk...
    lagi jahak dari sek kito..
    mace ppere..

  6. zX  
    This comment has been removed by the author.
  7. zX  

    maka dengan ini kawe ingin mengistiharkan bahwa penyokong perlis meme bangang tahap tepu + tadok telor..

    wakakakaka!!

    juppo di final cekgu tow ..

    tidok kawe istihar demo tok hardcore sekali lagi huhuhu..

  8. slamba  

    brat suguh nak msuk blag mu...

    apa2 pun gomo kelate gomo... gomo spai khabisan

  9. Anonymous  

    Hey, I am checking this blog using the phone and this appears to be kind of odd. Thought you'd wish to know. This is a great write-up nevertheless, did not mess that up.

    - David

Post a Comment

LIGA SUPER 2012

Gomo Kelate Gomo!

Gomo Kelate Gomo!

WAL 'ASR

PENGUNJUNG

MARI KECEK KIRO..

SAING-SAING AMBO..